5 Penata Gaya Selebriti

5 Penata Gaya Selebriti

Melangkah yakin di permaidani merah adalah momen yang paling penting dalam penampilan seorang selebriti. Dengan aura seorang bintang, busana yang disarung serta imej keseluruhan dari top to toe menjadi keutamaan mereka yang menjadi tumpuan lensa kamera. Justeru, pasukan penata gaya untuk busana, rias dan juga pembantu peribadi di sebalik persona seorang bintang adalah tulang belakang dalam melahirkan gaya hebat memikat terutama bagi bintang yang kurang arif dalam soal fesyen. Khidmat penata gaya juga perlukan chemistry dan keserasian supaya gandingan ini dapat mempersembahkan the best red carpet moment buat sang bintang!
 

1. Leslie Fremar

Beliau adalah the most powefull stylist di Hollywood. Antara selebriti yang bekerjasama dengan beliau adalah Julianne Moore, Charlize Theron dan Scarlett Johansson.
 
NY: US WEEKLY HONORS THE 25 MOST STYLISH NEW YORKERS

 

2. Elizabeth Stewart

Seorang pereka fesyen yang terkenal dan mempunyai idea dan gaya yang mempersona. Antara selebriti yang berkerjasama dengan beliau adalah Cate Blanchett, Sandra Bullock dan Julia Robert.

 
Julie Bowen at The P.S. ARTS Show in Santa Monica
 

See also
GLAM Next Face Is Back!

3. Cristina Ehrlich

Seorang yang sangat optimis kerjaya dan sangat mementingkan gaya yang elegan dan cantik. Selebriti yang bekerjasama dengan beliau adalah Tina Fey, Allison Williams, Penelope Cruz dan Margot Robbie.
 
VALENTINO SALA BIANCA 945
 
4. Petra Flannery

Beliau adalah salah seorang penata gaya disegani dan khidmatnya untuk Amy Adams dan Claire Danes sering mendapat pujian. Antara selebriti yang bekerjasama dengan beliau selain Adams dan Danes termasuk Zoe Saldana dan Sarah Paulson.
 
PETRA FLANNERY

Foto: keatonrow.com

 

5. Erin Walsh

Kebanyakan stylists berani mengambil risiko, tetapi Walsh telah menolak untuk bekerjasma dengan pelanggan hamil, kerana tidak mahu mengambil risiko. Antara selebriti yang bekerjasama dengan beliau adalah Kerry Washington, Sarah Jessica Parker dan Maggie Gyllenhaal.
 

ErinWals

Foto: thehotzoneusa.com