Dua Selebriti Jalani Tragis Hampir Serupa - Page 3 of 4

Dua Selebriti Jalani Tragis Hampir Serupa

Orang kata, selebriti juga jalani kehidupan serupa dengan kita sebagai insan biasa. Disebalik susuk wajah jelita atau tampan, mereka punya penyakit berbahaya, hidup dalam rahsia tersendiri dan memiliki hobi yang meragut nyawa secara tragis. 

 

Terdapat sorotan cerita berbeza yang GLAM mahu kongsi. Disebalik wajah jelita dua persona, mereka rupa-rupanya diserang dua penyakit berbeza namun memberi efek pada buah pinggang masing-masing.

 

Kemasyhuran tidak menjamin kehidupan sempurna kerana tekanan mampu membawa padah. Ada segelintir terlibat dengan pengaruh dadah yang membawa padah kehidupan. Pada mereka, tanpa kebebasan hidup hanya dadah mampu mententeramkan fikiran. Gaya hidup seks bebas turut mengundang penyakit membawa maut.

 

Bermacam lagi kisah yang pastinya setiap satu diharap dapat menjadi perkongsian bermakna sebagai pengajaran hidup. Kadang-kadang anda perlu bersyukur dengan kehidupan kerana orang lain mungkin mempunyai masalah lebih berat daripada dialami sendiri.

 

3 of 4

James Dean & Paul Walker

Replika kenderaan dipandu James Dean saat kematiannya.

 

Kedua-duanya meninggal akibat kemalangan tragis di dalam kenderaan Porsche. Kelajuan pemanduan telah meragut nyawa saat mereka masih dipuncak kejayaan. James Dean memandu sendiri keretanya manakala Paul Walker pula duduk di sebelah ketika sahabatnya memandu Porsche dengan kelajuan dua kali ganda tahap selamat. Malah wajahnya tidak dikenali dan forensik terpaksa menggunakan rekod pergigian bagi mengenalpasti Paul.

 

Pada September 1955 James Dean memandu Porche Spyder digelarnya ‘Little Bastard’ bersama seorang rakan untuk berlumba di Salinas, California. Namun mereka kemalangan di tengah jalan. Kedua-dua mereka meninggal dunia dan membawa kesedihan bukan sahaja kepada keluarga tetapi juga penimat mereka.

 

POST A COMMENT