Sejenak - Binaan Oasis Peribadi Indah - Glam Malaysia

Sejenak – Binaan Oasis Peribadi Indah

Rawat tubuh dan jiwa hanya di mahligai menerusi binaan oasis indah. Apungan wangian alam semula jadi bagaikan berada di ladang bunga, pencahayaan suram, mandian bunga tidak cukup buat memulihkan tubuh tidak bermaya.

Tip:

  1. Kamar mandi adalah ruang santuari peribadi yang perlu dititikberatkan. Tidak semestinya anda memerlukan binaan tab mandi. Cukup sekadar mandian air panas ditemani bauan segar arometerapi. Gunakan lulur diperbuat daripada bahan semula jadi untuk menanggalkan sisa kulit mati dan daki yang ada di permukaan kulit. Take your own sweet time while doing it dan selepas selesai, serta-merta tubuh terasa segar tidak terperi.
  2. Jika kamar mandi mempunyai tab mandi; penuhkan tab mandi dengan air panas, titiskan minyak esen ros atau lavender tanpa sabun. Tambahkan hirisan lemon atau limau nipis jika mahu. Rendamkan kaki seketika sebelum melabuhkan tubuh terus ke dalam air. Kosongkan minda semasa berada di dalam tab.
  3. Pasangkan diffuser elektronik. Pilih aroma minyak esen yang mampu menghilangkan resah dan gundah di jiwa seperti lemon, lavender, serai dan bunga ylang-ylang. Hindarkan penggunaan lilin kerana ianya adalah bahan bakar yang menghasilkan asap sekali gus menjadikan penghuni second-hand smoker.
  4. Pilih lampu meja atau lampu tidur yang boleh dimalapkan mengikut mood. Reka bentuk terendak juga memainkan peranan dalam pengcahayaan. Terendak berwarna putih menghasilkan cahaya yang tidak terlalu malap dan menyamankan berbeza terendak berwarna merah dan biru yang menghasilkan cahaya malap dan menjadikan bilik agak gelap.

1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

POST A COMMENT