Kediaman - Banglo Post-Colonial Gaya Inggeris - Page 2 of 7 - Glam Malaysia

Kediaman – Banglo Post-Colonial Gaya Inggeris

Jalinan kuat alam dan seni bina bersatu. Dikepung kehijauan landskap nan indah, banglo post-colonial berlokasi di Mutiara Homes, Kota Damansara ini bak saujana mata memandang, redup, asyik dan mempersonakan.

Asyik menyaksikan kelibat ikan koi berenang-renang di dalam kolam, sang itik berpasangan mengapung di permukaan air, bunyi desiran air pancuran yang mengalir menerbitkan satu rasa yang sukar untuk digambarkan. Dikelilingi pagar dan rimbunan pepohon pelbagai spesis yang bertindak menutupi pandangan luar, banglo ini seolah-olah terasing dari kesesakan persekitarannya. Struktur seni bina banglo yang diilhamkan dari era post-colonial diberi nafas dekorasi sepenuhnya oleh pemilik, menterjemahkan sepenuhnya usaha, tenaga dan kreativiti bagi menerbitkan keindahan landskap yang unik dan tersendiri.

2 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Berapakah jangka masa binaan landskap?

Proses mereka bentuk taman dimulakan terlebih dahulu sejak awal tahun 2008. Manakala proses dekorasi hanya dilakukan pada penghujung tahun tersebut. Ini untuk memastikan tanaman dan pokok-pokok membesar terlebih dahulu sebelum proses pengubahsuaian dan hiasan dalaman rumah bermula. Pokok-pokok yang baru ditanam memerlukan masa yang agak lama untuk matang dan merimbun.

POST A COMMENT