Galaxy Unpacked

Galaxy Unpacked

Gambar : Samsung

Memilih St Regis Hotel, Kuala Lumpur sebagai lokasi pelancaran eksklusif, Samsung secara rasmi melancarkan siri telefon pintar Galaxy Note 10. Lebih menarik, buat pertama kali Samsung memperkenalkan bukan satu, tetapi dua peranti ini datang dengan empat inovasi revolusioner dari segi reka bentuk, kreativiti, produktiviti dan prestasi.

Samsung Malaysia Electronics president Yoonsoo Kim

Telefon premium ini didatangkan dalam dua versi, Nota 10+ memaparkan skrin besar 6.8 inci manakala Nota 10 mempunyai paparan 6.3inci. Galaxy Note 10 terbaru ini dilengkapi kamera pro-gred, dengan kedua-dua Nota yang datang dengan tiga kamera di belakang - kamera sudut lebar 12-megapiksel dengan aperture berubah-ubah (f / 1.5 dan f / 2.4), kamera ultra wide-angle 16 megapiksel dan Kamera 12 megapiksel dengan kanta telefoto. Untuk produktiviti, Pen stylus Nota S telah ditingkatkan untuk mengendalikan telefon dengan menggunakan sensor 6-axis dengan lebih tepat dari jauh. Anda boleh merakam foto dengan mengklik stylus, dan kini juga mengubah mod atau zoom masuk dan keluar dengan menghidupkan pen.

 

 

https://www.instagram.com/p/B1Lw5UAFTFz/?utm_source=ig_web_copy_link

Galaxy Note 10+ mempunyai satu kamera tambahan, unit Vision yang dapat mengimbas objek dan menjadikannya model 3D. Peningkatan perisian ke kamera kini membolehkan fungsi Fokus Langsung untuk menyesuaikan bidang kedalaman semasa merakam, ciri Zoom-In Mic menguatkan penangkapan audio di tempat yang dizum dan ciri Super Steady menstabilkan video dan menghilangkan gegaran. Semua ini dikuasakan oleh pemproses Exynos 9825 Samsung, dan 8GB RAM pada Nota 10 dan 12GB RAM pada Note 10+. Berbicara mengenai jangka hayat bateri pula, Note 10 dilengkapi dengan bateri 3,500mAh, dan Galaxy Note 10+ lebih besar iaitu 4,300mAh.

Kedua-dua versi ini terdapat dalam tiga warna prismatik dengan Note 10 yang terdapat di Aura Pink, Aura Black dan Aura Glow; manakala Nota 10+ datang dalam Aura White, Aura Black dan Aura Glow. Model Note 10 dan Note 10+ dengan memori 256GB masing-masing berharga RM3,699 dan RM4,199, manakala kapasiti yang lebih tinggi Note 10+ dengan 512GB adalah RM4,799.

4 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

POST A COMMENT