Lancôme Memperkenalkan Idôle Le Parfum Baharu - Glam Malaysia

Lancôme Memperkenalkan Idôle Le Parfum Baharu

Haruman yang dicipta untuk wanita moden, Idôle Le Parfum terbaru Lancôme memperkasakan setiap impian besar.

Sejak pertama kali dilancarkan pada 2019, Lancôme Idôle akhirnya melabuhkan tirainya ke Malaysia. Lambang wanita generasi baharu, wangian itu bermaksud pemerkasaan, kekuatan dan kewanitaan.

Sejambak Idôle adalah sentuhan moden kepada kod bunga klasik anda. Dipermulaanya, aroma Idôle segar dan mempesonakan dengan nota atas bergamot yang berkilauan, separa titisan buah pir dan sentuhan lada merah jambu. Di tengah-tengahnya pula anda bakal menemui bunga harumannya manis seperti melati dan mawar. Pati kelopak bunga ros Isparta, bunga ros centifolia mutlak, air mawar, infuse bunga melati grandiflorum India dan bunga melati mutlak digabungkan dengan sempurna membelai aroma manis di mana nuansa mawar terjalin indah bersama kelopak melati yang memikat hati. Idôle menggandingkan kekayaan nilam bumi dengan kasturi putih dan vanila manis untuk menambahkan dimensi unik dan kehangatan yang tidak dijangka pada wangian.

Selain daripada bau yang mempesonakan, flakon Idôle turut mempunyai keistimewaan yang sama dengan patinya. Dengan siluet yang anggun, Idôle kembali hidup dalam botol minyak wangi paling nipis di dunia. Direka oleh arkitek dan pereka perindustrian Chafik Gasmi, beliau menghasilkan sebuah kapal emas mawar segi empat tepat kontemporari yang mempunyai halo cekung unik di tengahnya. “Di dunia hari ini, ketidakwajaran dan kemesraan perjalanan yang menetapkan nada untuk skala nilai. Inilah sebabnya mengapa botol minyak wangi yang menyeronokkan dan mudah dikendalikan yang sesuai dengan tapak tangan, yang boleh diletakkan rata, dimasukkan ke dalam poket dan dibawa ke mana-mana adalah teman yang budi bicaranya menyumbang kepada keistimewaannya yang melampau” kata Gasmi. Reka bentuk geometri yang berukuran hanya 15mm tebal, botol itu bukan untuk paparan tetapi bertujuan untuk bersama anda pada setiap masa. Sama ada anda berlari dari pejabat, keluar bersama kekasih hati atau menghabiskan masa dengan teman wanita, Idôle ialah teman yang dipercayai yang boleh menemani anda dengan mudah melalui sebarang majlis atau acara.

Pilihan wangian ini lebih sempurna bersama barisan jelitawan tempatan seperti Daiyan Trisha, Shalma Aina, Bella Kuan, Athisha Khan dan Charis Ow. Ketahui apa makna idola atau Idôle bagi mereka, impresi pertama mereka tentang bau yang diidamkan dan siapakah Idôle mereka.

 

Daiyan Trisha

“A 100% women,” kata Daiyan Trisha

Intisari wangian ini, membuatkan dirinya seolah-olah berada di dalam botol. Gembira, dan penuh berseri-seri, “ Daiyan percaya bahawa seorang idola haruslah menjadi seseorang yang yakin dan kuat dalam mengekalkan autentik dan berkuasa dalam dirinya sendiri.”

 

Shalma Aina

Bauan yang membuatkan dia berasa cantik, Shalma Aina berkongsi tentang perkara yang paling dia gemari tentang wangian Idôle baharu. Apabila ditanya siapa idolanya, dia dengan yakin menjawab “saya dalam sepuluh tahun”.

 

Athisha Khan

Peminat wangian dari bau pertamanya, Athisha Khan menyebut bahawa Idôle baharu membuatkan dia berasa gembira, feminin dan cantik. Dicipta untuk menjadi platform yang mantap untuk wanita, Athisha menganggap ibu dan adik-beradiknya sebagai Idôle untuk dirinya.

 

Charis Ow

“Saya suka mawar dan melati. Dua nota itu benar-benar paling menonjol” luahan Charis Ow. Peminat bunga tulen, Idôle dipenuhi dengan semangat malar hijau yang berseri-seri dan ia adalah bauan yang sering dipakainya. Ketahui idola k-pop yang mana dia namakan sebagai idolanya dan disebalik maksud idola baginya.

 

Bella Kuan

“Wangiannya feminin, berbunga dan tidak terlalu kuat”, jelas Bella Kuan. Bauan yang sempurna lambang dirinya setiap hari, dia mengagumi sejambak malar hijau klasik ini dan cara ia dipakai pada kulitnya. Sentiasa berada dalam perjalanan, pembungkusan yang anggun juga membolehkannya membawa Idôle ke mana-mana sahaja dia pergi.

 

Lancôme Idôle Le Parfum baharu boleh didapati dalam tiga saiz—25ml, 50ml dan 100ml, dan dijual pada harga RM300, RM420 dan RM610 setiap satu. Sudah mula dijual di seluruh butik fizikal Lancôme, dalam talian di lancome.com.my, laman rasmi Facebook Lancôme dan di Lazada.

Terokai lebih dalam dunia Lancôme Idôle Le Parfum dan ketahui lebih lanjut tentang wangian baharu di sini!

Artikel berkaitan Gincu Harum Semerbak, Warna Kekal Seperti Olesan Pertama