Arca Mendiang Puteri Diana Bakal Dinaikkan Sempena Ulang Tahun ke-20 Pemergiannya - Glam Malaysia

Arca Mendiang Puteri Diana Bakal Dinaikkan Sempena Ulang Tahun ke-20 Pemergiannya

2017 ini menggenapkan 20 tahun pemergian puteri kesayangan ramai Puteri Diana selapas kematiannya yang mengejutkan pada tahun 1997.

 

Foto: Anwar Hussein/Getty Images

Untuk memperingati Puteri Diana, kedua-dua anaknya Duke of Cambridge Putera William dan Putera Harry merasakan sudah tiba masanya mereka membuat sesuatu yang kekal untuk memperingati ibu mereka.

 

Foto: Anwar Hussein/Getty Images

Putera William dan Putera Harry membuat keputusan untuk menaikkan sebuah arca peringatan dengan rupa Puteri Diana dalam tempoh dua tahun akan datang.

 

Akaun Twitter rasmi Kensington Palace juga telah mengongsikan keterangan mereka yang menerangkan bahawa Putera William dan Putera Harry telah pun memilih jawatankuasa yang akan bertanggungjawab dalam penghasilan arca tersebut dan berharapan bahawa arca ini boleh disiapkan penghujung tahun ini.

 


 

“Ibu kami telah menyentuh hati ramai orang. Kami berharap arca ini akan membanut mereka yang melawat Kensington Palace untuk mengingati hidup dan legasinya.”

 

Usaha Putera William dan Putera Harry ini juga telah mendapat sokongan daripada nenda mereka Ratu Elizabeth sendiri.

 

Foto: Google

Puter William berusia 12 tahun manakala Putera Harry pula hanya berusia 12 tahun semasa pemergian ibu mereka untuk mereka membuat keputusan dalam usaha memperingati ibu mereka. Arca ini boleh dianggap sebagai sebuah projek peribadi buat dua-beradik ini dalam mengingati ibu mereka.

POST A COMMENT