Kerjasama Terkini G-Shock Gravitymaster Dan HondaJet - Glam Malaysia

Kerjasama Terkini G-Shock Gravitymaster Dan HondaJet

Casio Computer Co. Ltd. memperkenalkan tambahan baru pada siri jam tangan konsep penerbangan G-SHOCK GRAVITYMASTER, GWR-B1000HJ.

Reka bentuk G-SHOCK GRAVITYMASTER, GWR-B1000HJ diilhamkan oleh advanced light business jet HondaJet Elite. Desainnya diinspirasikan dari world’s most-delivered* light business jet in its class, yang dihasilkan oleh Honda Aircraft Company, anak syarikat American Honda Motor Co., Inc. *Menurut tinjauan General Aviation Manufacturers Association (GAMA)

Kerjasama Terkini G-Shock Gravitymaster Dan HondaJet


Dengan konfigurasi Over-The-Wing Engine Mount yang inovatif, HondaJet telah mentakrifkan semula reka bentuk pesawat konvensional. HondaJet is a fitting collaboration partner for G-SHOCK, kerana kedua-dua jenama ini mempunyai komitmen iaitu sering menghadapi cabaran baru dan memanfaatkan teknologi paling terkini.


GWR-B1000HJ baru berdasarkan lakaran reka bentuk yang diilhamkan oleh Michimasa Fujino, yang bertanggungjawab untuk reka bentuk dan perkembangan HondaJet. Jam tangan ini mempunyai penunjuk berbentuk pesawat untuk dail sisipan tepat di bawah kedudukan jam 12.

Kemasan melengkung-knurl pada mahkota jam tangan telah mengambil inspirasi bentuk bilah kipas enjin HondaJet, sementara butang pada kedudukan jam 2 dan 4 selesai dengan cermin, sama seperti mesin jet. Logo HondaJet boleh didapati di dail jam tangan, crown, dan bands. Jalur jam tangan atas juga menyampaikan prestasi penerbangan terbaik dalam kelas secara terperinci.


Pereka jam tangan Casio mengunjungi Amerika Syarikat untuk melihat pesawat terbaru Honda, HondaJet Elite. Berikutan lawatan ini, mereka merakam gambar pangkalan putih jet dan kemasan logam dan menerapkan warna-warna ini pada bahagian seperti dail jam tangan dan logo. Reka bentuknya menggambarkan banyak aspek pandangan dunia HondaJet.


GWR-B1000HJ ini berkisarkan pada model GWR-B1000, mempunyai struktur Carbon Core Guard tahan kejutan yang inovatif yang menjadikan ketahanan kejutan, kekakuan, dan ketahanan serat karbon yang paling banyak, dan bahan ini juga digunakan dalam pesawat udara. This special collaborative model resonates with the pursuit of toughness and the world of aviation.


Baca selanjutnya tentang kerjasama ini di sini.

Artikel berkaitan : Keharmonian Hitam dan Putih Chanel J12 Paradoxe