GLAM Deko Diari - Sajian Berbuka Menu Warisan - Glam Malaysia

GLAM Deko Diari – Sajian Berbuka Menu Warisan

Seleksi menu tradisi semestinya menjadi antara pilihan dalam menikmati hidangan pada waktu berbuka. Deretan hotel menawarkan pelbagai pilihan menu untuk menyempurnakan sajian berbuka. Istimewa kali ini, Le Meridien Kuala Lumpur bekerja bersama Chef Budiman dan team kulinarinya mempersembahkan Serambi Juadah Warisan Desa sebagi tema bufet di Latest Recipe, salah satu ruang makan yang tersedia di hotel ini.

 

Sebagai pembuka selera, Chef Budiman memilih untuk menghidangkan seleksi kerabu berserta pilihan menu ringan seperti daging bakar, pecal dan aneka ulaman. Seperti kebiasaan bulan Ramadan, menu bubur lambuk antara yang disediakan di sini. Istimewanya di sini mereka menampilkan bubur lambuk berempah Mikerhani. Turut menarik untuk anda cuba adalah acar ikan masin yang merupakan resipi milik ibu kepada chef sendiri.

 

Pilihan yang disediakan tidak hanya terhad pada seleksi menu tradisi melayu, Latest Recipe turut menyajikan menu-menu tradisi popular seperti seleksi menu Jepun dan India yang disediakan dengan kualiti tertinggi. Anda turut berpeluang menikmati deretan pencuci mulut yang menggabungkan cita rasa asli dan fusion sebagai penutup palet rasa sesudah seharian berpuasa.

See also
Ruang - Gaya Segar di Kamar Kecil

1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

Asam tumis ikan merah bersama belimbing buluh, bendi dan tomato.