Santapan Lazat Meraikan CNY Di Sunway Putra Hotel - Glam Malaysia

Santapan Lazat Meraikan CNY Di Sunway Putra Hotel

Tahun Baru Cina bakal menjelma. Walau baru sahaja kita meraikan sambutan Hari Natal dan tahun baru, perayaan tahun tikus ini sememangnya dinanti-nantikan bukan sahaja oleh kaum Cina sendiri, tetapi juga kaum lain. Mana tidaknya, seperti Hari Raya Aidilfitri, menjadi satu tradisi buat masyarakat Cina untuk berkumpul bersama ahli keluarga ketika malam Tahun Baru Cina untuk ‘makan besar’ sama ada di rumah, restoran mahupun hotel.

Sehubungan itu, Sunway Putra Hotel turut sama memeriahkan suasana dengan menawarkan makan malam bufet istimewa bersempena CNY dari 24 Januari ini bermula jam 6.30 petang hingga 10 malam dengan harga RM108 setiap orang, manakala separuh harga untuk warga tua dan kanak-kanak berumur 7 hingga 12 tahun. Istimewanya, buat mereka yang membuat tempahan awal iaitu dari sekarang hingga 10 Januari 2020, bufet ini tersedia dengan hanya RM88 bagi setiap orang.

“Pemilihan menu berdasarkan cita rasa rakyat Malaysia yang gemar mencuba makanan pelbagai bangsa, lantas kami mencipta menu selepas mempertimbang banyak aspek termasuk rakyat Malaysia kini yang meraikan semua musim perayaan,” jelas Pengurus F&B Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur, A. Pathmanath.

See also
The Best Red Bag Buat Tahun Lunar 2021 Setakat Ini!

Nikmati hidangan dari chilli mayo crabmeat & salad jagung grilled, salad ayam dengan dressing Asia, salad oktopus mini, makanan laut seperti tiram, green mussels dan udang harimau sehinggalah hidangan seperti black pepper beef, ikan kukus dengan sos soya superior, udang goreng dengan sos khas pedas, sea cucumber and mushroom stew on Brassica yang dimasak istimewa oleh chef-chef berpengalaman. Turut disajikan hidangan western serta pencuci mulut.

Bertempat di Restoran Gen Japanese, restoran ini mampu memuatkan sehingga 300 tetamu pada satu-satu masa dan terletak di aras 10 di Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur. Untuk tempahan, pertanyaan atau pembelian baucar, hubungi 03-4040 9888 sambungan 9038 atau e-mel di spkl.ch@sunwayhotels.com.