Ritual Cantik AROMATICA Korea Kini Di Malaysia - Glam Malaysia

Ritual Cantik AROMATICA Korea Kini Di Malaysia

AROMATICA jenama kecantikan cult Korea kini berada di Sephora Malaysia. Hanya dengan berasaskan terapi minyak esensi kini menjadi pilihan wanita muda di Korea.

AROMATICA

Jenama aromaterapi Korea ini diasaskan pada tahun 2004 oleh Jerry Kim. Seorang ahli aromaterapi generasi pertama yang terdedah dengan kajian aromaterapi sewaktu belajar di Australia. Bermula dari sini, dia mengetahui betapa pentingnya aromaterapi untuk rawatan wajah, badan dan rambut.  Setiap ramuan yang digunakan untuk AROMATICA adalah selamat digunakan dan telahpun menjadi terkenal sejak 6000 tahun lalu. Oleh itu, ikuti sembang cantik secara eksklusif GLAM bersama Jerry Kim:

1. KISAH MENARIK AROMATICA

Aromaterapi adalah ubat alternatif untuk merawat dan mencegah penyakit menggunakan minyak pati yang diekstrak daripada tumbuhan ubatan. Semasa belajar aromaterapi, wangian yang digunakan dalam kosmetik dan detergen harian adalah wangian sintetik yang berasal daripada petroleum. Pewangi sintetik mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya (skor berbahaya EWG 8) yang mengganggu hormon dan juga menyebabkan kanser, tetapi minyak pati boleh menggantikan wangian sintetik berbahaya ini. Selain itu, minyak pati mempunyai kesan terapeutik yang mungkin boleh membantu untuk mengekalkan kesihatan kita juga. Menyedari fakta, saya berasa bertanggungjawab untuk memberitahu lebih ramai orang tentang betapa bahayanya wangian sintetik, dan cuba menyebarkan budaya minyak pati.

Pada tahun awal perniagaan, kami mengimport minyak pati semulajadi dan membekalkannya kepada syarikat kosmetik sebagai bahan mentah. Walau bagaimanapun, tidak ada syarikat yang sanggup membeli minyak pati kerana kos yang tinggi. Lebih-lebih lagi, kebanyakan orang mendapati sukar untuk menggunakan minyak pati dalam kehidupan mereka. Jadi, kami mula membuat produk harian sendiri seperti syampu, pembersih badan dan penjagaan kulit wajah menggunakan minyak pati. Ringkasnya, kami menerajui dalam mempopularkan aromaterapi.

2. APAKAH RAMUAN HERO DI AROMATICA?

Salah satu bahan utama yang digunakan dalam produk AROMATICA ialah rosemary. Rosemary telah digunakan selama berabad-abad sebagai herba perubatan dan masakan, dan ia terkenal dengan ciri-ciri tenaga yang meningkatkan peredaran darah. Tumbuhan ini juga terkenal dengan antimikrob, melegakan migrain, dan kesan menggalakkan pertumbuhan rambut. AROMATICA menggunakan rosemary dalam pelbagai produk daripada penjagaan rambut hingga penjagaan badan dan kulit, termasuk produk bestselling seperti Rosemary Scalp Scalling Shampoo, Rosemary Root Enhancer dan Rosemary Scalp Scrub.

Ramuan Rosemary AROMATICA diekstrak menggunakan kaedah merebus, iaitu bahan aktifnya terus ke kulit kepala dan folikel rambut. Sifat hangat Rosemary membantu mengelupas kulit kepala dengan lembut, menggalakkan penumpahan sel kulit mati dan meningkatkan kesihatan kulit kepala. Selain itu, Rosemary kaya dengan antioksidan dan tenaga, yang boleh membantu memperbaiki keadaan kulit kepala yang rosak dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Syampu Rosemary Scalp Scaling AROMATICA dan Vitalizing Rosemary Essence telah pun diuji secara klinikal untuk kesan anti-oksidatifnya.

3. REKOMENDASI PRODUK TERBAIK UNTUK DIGUNAKAN DI MALAYSIA?

Memandangkan cuaca di Malaysia, Rosemary Scalp Scrub dan Rosemary Root Enhance juga akan menjadi pilihan daripada pengguna di Malaysia dengan kesan penyejukan kulit kepala. Di bawah cuaca panas dan lembap, kulit kepala mudah berminyak dan berbau busuk. Garam dari Tasik Andes dalam Rosemary Scalp Scrub boleh membersihkan sel-sel kulit mati dan sisa-sisa pada kulit kepala anda secara menyeluruh, dan Rosemary Root Enhancer boleh menyejukkan suhu kulit kepala anda dalam tekstur yang berangin. Apabila anda mempunyai minyak kulit kepala yang berlebihan atau bau busuk pada kulit kepala anda, anda boleh menggunakannya sebagai syampu kering pada siang hari juga.

4. APAKAH PRODUK PALING LARIS AROMATICA DI KOREA?

Minyak Rambut Ritual Lavender dan Patchouli adalah produk kegemaran saya. Sudah menjadi rutin saya untuk meletakkan minyak rambut sebelum rambut kering dan selepas mencuci rambut. Saya suka bauan Lavender dan Patchouli dalam nota Herbaceous, yang membuatkan anda berasa seperti di malam yang tenang.

Minyak rambut AROMATICA adalah bebas silikon, tetapi ia berasaskan minyak tumbuhan seperti minyak Pracaxi, Argan, dan Jojoba, yang menyerap ke dalam kutikel rambut yang rosak dan memperbaiki rambut yang rosak dari akar. Asas minyak yang berasal dari tumbuhan memberikan anda khasiat penuh pada rambut anda dengan hanya beberapa titisan, dan ia benar-benar ringan dan lembut untuk digunakan. Dengan minyak rambut, anda boleh mencipta ritual anda sendiri dengan berus kayu atau pengurut kulit kepala pada waktu pagi atau malam.

Artikel berkaitan 2 Herba Ini Petua Rambut Tumbuh Lebat

5. BUAT YANG PERTAMA KALI MENDENGAR JENAMA AROMATICA, APAKAH PRODUK PERTAMA PERLU MEREKA CUBA?

Jika pelanggan baru mengenali jenama ini, saya ingin mengesyorkan kit percubaan penjagaan kulit kepala Rosemary yang disertakan dalam pek kembara iaitu  syampu Rosemary Scalp Scaling, Rosemary Root Enhancer, Rosemary Scalp Scrub dan portable paddle brush. Dengan kit percubaan ini, anda boleh menikmati produk yang berbeza daripada AROMATICA dengan harga yang sangat berpatutan.