Keberangkatan Permaisuri Qatar Sheikha Mozah Ke Malaysia Pukau Jutaan Rakyat Malaysia! Siapakah Beliau Yang Sebenarnya?

Personaliti

Keberangkatan Permaisuri Qatar Sheikha Mozah Ke Malaysia Pukau Jutaan Rakyat Malaysia! Siapakah Beliau Yang Sebenarnya?

4589

Beberapa hari yang lepas, Malaysia menerima kunjungan Pengerusi Yayasan Qatar bagi Pembangunan Pendidikan, Sains dan Komuniti (QF) dan Pendidikan Yang Penting (EAA), YAM Sheikha Moza Nasser ke Malaysia di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat di Putrajaya.

 

Foto: https://www.mozabintnasser.qa/en/moza-bint-nasser/biography

 

Foto: FB Kementerian Pendidikan Malaysia

 

Sheikha Moza yang juga permaisuri kepada Sheikh Hamad Khalifa Al Thani, bekas Emir Qatar, tiba di Malaysia pada Ahad lalu bagi lawatan khas empat hari ke Malaysia. Yang pasti kehadiranya berjaya memukau rakyat Malaysia dek kejelitaan dan kesantunan yang terserlah. (Sumber: Kementerian Pendidikan Malaysia)

 

Foto: FB Kementerian Pendidikan Malaysia

 

Foto: FB Dr. Mahathir bin Mohamad

 

Namun di sebalik motif kedatangannya ke Malaysia, ramai sebenarnya yang tertanya siapakah sebenarnya YAM Sheikha Moza Nasser yang khabarnya sering kali dijadikan idola dan tauladan buat kaum wanita di luar sana.

 

 

GLAM sempat menyelidik dan ini dia beberapa fakta menarik tentang dirinya.

 

1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

1. Yang Amat Mulia Sheikha Moza binti Nasser memainkan peranan penting dalam menyokong Visi Nasional negara – agenda yang diperluas bagi mengubah negara Qatar menjadi negara yang maju di samping memperkasakan masyarakat berpengetahuan menuju 2030. Selama lebih dari 15 tahun, Sheikha Moza menjadi pendorong di belakang perkembangan pendidikan dan pembaharuan sosial di negaranya.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *