Royal Selangor Melancarkan Koleksi Baharu Sempena Musim Luruh - Page 2 of 4 - Glam Malaysia
Royal Selangor Melancarkan Koleksi Baharu Sempena Musim Luruh

Royal Selangor Melancarkan Koleksi Baharu Sempena Musim Luruh

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pengalaman Kulinari Yang Tidak Dapat Dilupakan Bersama MujyoRoyal Selangor Melancarkan Koleksi Baharu Sempena Musim Luruh

Kualiti dan keindahan pisau Jepun telah dipuji berabad lamanya. Daripada katana anggun samurai Jepun kepada pisau yang dipercayai digunakan oleh beberapa chef paling terkenal masa kini. Koleksi pisau serba baharu Royal Selangor menggunakan bilah keluli Damsyik oleh atelier terkemuka Jepun, Tojiro. Logam bertingkat dengan corak beralun atau bergelombang yang mengingatkan pada air yang mengalir, menghasilkan bilah ketahanan yang terkenal.

Koleksi dua pisau itu, santoku dan bilah pengupas, membolehkan tukang masak lebih cekap dan juga maksimum dalam pelbagai tugas di dapur. Pisau chef santoku yang berkadar cantik ialah inovasi Jepun direka untuk mengendalikan pemotongan, penghirisan serta pemotongan dengan mudah. Untuk kerja yang lebih halus, pisau pengupas yang lebih kecil, mengupas buah atau menyediakan udang.

Reka bentuk pisau mengambil pendekatan oriental yang jelas, selaras dengan asal bilah. Dilengkapi dengan tuangan piuter dengan motif Cina dan Asia Timur yang abadi. Pemegang pisau kulim, kayu keras tropika yang tidak terancam, memberikan cengkaman yang selamat dan selesa untuk pengguna.