#StayHomeWithGD - 101 Tip & Trik Dekorasi - Page 2 of 3 - Glam Malaysia

#StayHomeWithGD – 101 Tip & Trik Dekorasi

Fahami dan kenali keperluan serta fungsi sesuatu ruang. Kemudian serasikan gaya hidup anda sebelum membuat pilihan dalam mencorakkan keindahan dan kesempurnaan tata hias dekorasi ruang kediaman.

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

CARA PENJAGAAN PERABOT:

1. Perabot Kayu – Dapatkan nasihat lengkap daripada wakil penjual tentang kaedah penjagaan dan pembersihan. Gunakan bulu ayam atau kain lembut untuk mengelap atau membuang habuk pada bahagian permukaan kayu.

2. Perabot kulit – Pilihan bijak dan pelaburan yang berbaloi kerana tahan lama dan lebih lasak. Pastikan anda meneliti jenis bahan pencuci yang bersesuaian dengan jenis dan gred kulit agar ia tidak cepat rosak. Sebaik-baiknya gunakan penyedut hampagas seminggu sekali untuk mengelakkan habuk yang terperangkap. Jika tertumpah sebarang cecair (minuman, kuah dan sebagainya), lap menggunakan kain yang lembut.

3. Perabot upholsteri – Sangat praktikal kerana mudah ditanggal dan dibersihkan. Kenali jenis fabrik dan material yang tepat untuk mengelakkan cara cucian yang mampu merosakkan tekstur kain. Elakkan terdedah kepada matahari terik agar warna tidak mudah pudar.

POST A COMMENT