GLAM Deko Trend – Meja Multi-fungsi Neoliticco

Galeri DEKO, GLAM DEKO

GLAM Deko Trend – Meja Multi-fungsi Neoliticco

3044

Teks : Shahril Hadi Halim

Gambar : Chesters Collection

 

Rekaan unik menjadi teras kepada meja indah berbeza fungsi mengikut kesesuaian anda. Seleksi terkini daripada Chesters Colloection ini patut anda pertimbangkan.

 

Terkini Chesters Collection membawakan seleksi meja dari Itali di bawah jenama Reflex. Direka oleh Tulczinsky, meja yang dinamakan Neoliticco terlihat begitu eksklusif dengan menggunakan kaca murano yang dihasilkan dengan kualiti tertingggi. Hadir dalam beberapa kemasan berbeza yakni jernih, kaca hitam juga kemasan seakan kertas pasir ia direka dengan saiz berbeza yakni meja makan, meja konsol juga meja kopi.

 

Syarikat ini bermula sekitar tahun 1940 sebagai pengeluar produk kaca murano. Pada tahun 1980, syarikat ini terbahagi kepada dua dengan salah satunya mengkhususkan kepada rekaan perabot berasaskan kaca murano. Lebih menarik lagi, oleh kerana penghasilan dilakukan secara manual, dalam setahun mereka hanya dapt menghasilkan 50 unit produk. Proses rumit penghasilannnya yang memakan masa tiga hari hanya untuk menghangatkan bahan mentah di dalam ketuhar lalu dibentuk. Usai proses ini ia menuntut tiga hari lagi untuk proses penyejukkan. Ternyata ia tidak hanya sebuah perabot, ia bagaikan karya seni mewah yang turut menjadi lambang status pemiliknya.

 

 

1 of 5

Meja Neoliticco, rekaan Tulczinky.

console_DISEGNO_Page_02

Your email address will not be published. Required fields are marked *