Barisan Selebriti Tersohor Yang Menyokong Kelestarian Alam Sekitar - Page 5 of 5 - Glam Malaysia
Barisan Selebriti Tersohor Yang Menyokong Kelestarian Alam Sekitar

Barisan Selebriti Tersohor Yang Menyokong Kelestarian Alam Sekitar

Dunia hari ini berdepan pelbagai cabaran yang berpunca daripada krisis iklim, pencemaran plastik, penebangan hutan dan sebagainya. Demi generasi akan datang, usaha lebih diperlukan untuk memelihara, memulihara dan melindungi alam sekitar yang semakin dihimpit bencana dan kemerosotan dek kerakusan manusia.

Seperti yang dikongsi aktivis muda, Greta Thunberg pada 2021: “Apabila seseorang mula melakukan sesuatu perkara yang mempunyai efek snowball, ia akan membuka minda orang sekeliling dan bercambah dari semasa ke semasa.” Dan semestinya jika ‘seseorang’ itu berstatus selebriti, efek snowball akan menjadi lebih berkesan.

Glam senaraikan barisan selebriti Hollywood yang komited menyokong budaya memampanan alam sekitar menggunakan pengaruh mereka.

5 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Stella McCartney

Stella McCartney telah membuka jalan kepada industri fesyen yang lebih mesra alam, lama sebelum konsep ini menjadi perbualan dalam dunia fesyen. Tidak pernah menggunakan bulu haiwan dan sentiasa menghasilkan rekaan daripada bahan kitar semula serta fabrik mesra alam, dia terus memberi contoh penting dan terbaik kepada industri fesyen secara global.

Foto: Getty Images

 

Foto: Getty Images

Baca: H&M Menyelamatkan Alam Sekitar Dengan Koleksi Terbaru Mereka