Temui Hidayah, 6 Selebriti Ini Akhirnya Memeluk Agama Islam

Personaliti

Temui Hidayah, 6 Selebriti Ini Akhirnya Memeluk Agama Islam

3903

Selasa lalu, dunia hiburan digemparkan dengan pengakuan daripada penerbit dan pengarah terkenal, Michael Ang yang dikatakan sudah setahun memeluk agama Islam. Pengakuan masuk Islam itu dibuat menerusi akaun sosial media miliknya dan kebanyakan netizen memberikan kata semangat kepada pengarah filem Kimchi Untuk Awak itu. Michael Ang membuat pengakuan tersebut kerana tidak mahu netizen terus bertanyakan mengenai status agamanya. Status agamanya menjadi tanda tanya sejak tahun lalu apabila dia berkongsikan pengalaman berpuasa pada bulan Ramadan.

 

 

Berikutan dengan khabar penghijrahan Michael Ang kepada agama Islam, GLAM senaraikan beberapa selebriti Malaysia wanita yang turut sama berhijrah. Semoga semuanya kekal istiqomah.

 

4 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

4. Daphne Iking

 

Pengacara terkenal, Daphne Iking telah memeluk Islam pada tahun 2010 dengan nama Islamnya, Dahlia Eleanor Iking. Dia juga adalah isteri kepada ahli perniagaan, Azmi Abdul Rahman. Menurut Daphne, dia membuat keputusan untuk memeluk agama Islam selepas melawat Taj Mahal di India.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *