Temui Hidayah, 6 Selebriti Ini Akhirnya Memeluk Agama Islam

Personaliti

Temui Hidayah, 6 Selebriti Ini Akhirnya Memeluk Agama Islam

3906

Selasa lalu, dunia hiburan digemparkan dengan pengakuan daripada penerbit dan pengarah terkenal, Michael Ang yang dikatakan sudah setahun memeluk agama Islam. Pengakuan masuk Islam itu dibuat menerusi akaun sosial media miliknya dan kebanyakan netizen memberikan kata semangat kepada pengarah filem Kimchi Untuk Awak itu. Michael Ang membuat pengakuan tersebut kerana tidak mahu netizen terus bertanyakan mengenai status agamanya. Status agamanya menjadi tanda tanya sejak tahun lalu apabila dia berkongsikan pengalaman berpuasa pada bulan Ramadan.

 

 

Berikutan dengan khabar penghijrahan Michael Ang kepada agama Islam, GLAM senaraikan beberapa selebriti Malaysia wanita yang turut sama berhijrah. Semoga semuanya kekal istiqomah.

 

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Stacy Anam

 

Isteri kepada penyanyi, Akim Ahmad dan penyanyi pop, Stracie Angie Anam atau lebih dikenali dengan gelaran Stacy telah memeluk agama Islam pada tahun 2015. Selepas memeluk Islam, Stacy mengesahkan nama Islamnya adalah Ummu Shaikhah Stacy Anam. Dia telah berkahwin dengan Akim, yang juga penyanyi utama Akim and The Majistret pada tahun 2016.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *