Ricardo Tisci Meninggalkan Givenchy Selepas 12 Tahun Berkhidmat

Fesyen

Ricardo Tisci Meninggalkan Givenchy Selepas 12 Tahun Berkhidmat

129

Foto: Sabrina Theissen/Nike

Selepas melebarkan sayapnya di Givenchy selama 12 tahun, pengarah kreatif Givenchy Ricardo Tisci akan melepaskan jawatannya selepas mempamerkan dua koleksi terakhirnya untuk rumah fesyen tersebut dengan koleksi Musim Luruh Menswear dan Adi Busana Musim bunga 2017.

 

Rumah fesyen adi busana Perancis itu telah mengesahkan maklumat ini secara eksklusif kepada WWD.

 

Selebriti yang pernah mengenakan busana Givenchy oleh Ricardo:

 

[envira-gallery id=”61580″]

 

Sumber-sumber turut menyatakan bahawa keputusan ini merupakan keputusan yang dibuat atas persetujuan kedua-dua belah pihak dan telah pun berkuat kuasa pada 31 Januari tahun ini.

 

Saya mempunyai kasih sayang yang istimewa untuk House of Givenchy dan pasukannya yang bagus. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada LVMH Group dan Monsieur Bernard Arnault kerena memberi saya landasan untuk meluakan kreativiti saya sepanajang 12 tahun ini. Saya sekarang ingin memberikan fokus kepada minat saya.

Ricardo Tisci 

 
[envira-gallery id=”61581″]

Dengan peninggalan Ricardo ini, Givenchy mengumumkan bahawa mereka tidak akan mengadakan pertunjukan peragaan semasa Minggu Fesyen Paris 5 Mac ini dan koleksi yang dikhabarkan akan direka oleh studio mereka sendiri hanya akan mampamerkan koleksi tersebut kepada pembeli di showroom mereka.

 

Bernard Arnault, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton memberikan kenyataan yang memuji kejayaan Ricardo sepanjang dia bersama dengan Givenchy:

“Bab yang telah ditulis oleh Ricardo Tisci dengan rumah Givenchy sepanjang 12 tahun ini melambangkan satu visi yang luar biasa untuk berterusan mengekalkan kejayaannya, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada dia untuk sumbangannya kepada pembangunan rumah ini.”

 

Pemergian Ricardo daripada Givenchy sebenarnya menguatkan lagi spekulasi di mana beliau akan menuju ke Versace selepas ini.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *