GLAM Deko Destinasi - Jibby East, KL East Gallery - Page 2 of 7 - Glam Malaysia

GLAM Deko Destinasi – Jibby East, KL East Gallery

Gambar : Patrick Chan

 

Mogul perniagaan F&B tempatan, Qistina Taff bersama suami, Najib Hamid mengadunkan sinergi gastronomi Asia bertemu Barat dalam atmosfera serba elegan eklektik.

 

Apakah konsep gastronomi Jibby East?

 

Kami membawakan pengalaman gastronomi bersifat global yang direnjis rasa tempatan. Rasa Pan Asian bertemu Barat dipersembah dalam gaya Melbourne. Barisan menu Jibby East bermula dari sarapan pagi, salad, burger, sandwich dan pasta. Menu popular kami ialah Beef Sticky Barbecue Ribs yang ada dalam pilihan versi Barat dan Asia.

 

Bagaimana mengenai pemilihan lokasi?

 

Lokasi ini adalah jemputan daripada pihak Sime Darby yang sedang dalam proses membangunkan projek KL East. Mereka mahu mencapai township bergaya hidup moden urban seiring konsep gastronomi yang dibawakan Jibby & Co. Bermulanya, dengan pembukaan Jibby East di KL East Gallery, Melawati orang sekitar Lembah Klang akan lebih mengenali kehidupan bandar yang ingin dicapai oleh KL East.

 

Bagaimana mengenai seni reka bentuk dalaman dan susun atur di Jibby East?

 

Pelanggan akan disambut ambien eklektik elegan disulami limpahan cahaya lampu-lampu besi tempawan. Malah, kami juga bereksperimen reka pelan duduk pelbagai yakni konvensional, berpulau dan bilik peribadi. Kebanyakkan perabot yang ada ditempah khas dan ada juga sebahagian aksesori daripada koleksi kami lewat kembara.

 

Jibby East dibuka setiap hari di KL East Gallery, Taman Melawati, Kuala Lumpur.

 

2 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

IMG_6825