2 Herba Ini Petua Rambut Tumbuh Lebat - Page 3 of 3 - Glam Malaysia
2 Herba IniBuat Rambut Tumbuh Lebat

2 Herba Ini Petua Rambut Tumbuh Lebat

Sempena merai inisiatif GLAM Projek Hijau, GLAM memilih rawatan TwoHerbs sebagai rawatan petua rambut lebat untuk dicuba. Rawatan ini menggunakan bahan tradisional mendokong usaha mencapai kelestarian bersama.

Apatah lagi bila rawatan ini dirasai kala menjelang musim perayaan yang di nanti semua. Setelah sebulan berlapar dan bertarung dahaga, tiba masanya untuk menyambut Syawal bersama keluarga. 

Pastinya nanti anda sibuk bersiap sebelum datangnya Hari Raya. Ditambah tekanan untuk melengkapkan segala-galanya termasuklah menyesuaikan diri dengan datelines, membeli-belah dan menyediakan rumah untuk menyambut hari yang mulia.

Walaupun budaya menyambut perayaan menggambarkan musim perayaan sebagai masa untuk bergembira, namuh bagi sesetengah antara kita ia agak bertentangan. Dengan segala kesulitan hidup, perasaan sedih dan sunyi mewujudkan tekanan emosi yang agak serius. Oleh yang demikian, menyambut perayaan juga sering dikaitkan dengan peningkatan risiko serangan jantung mungkin disebabkan oleh tekanan tahunan dan tekanan emosi. 

Benarkah tekanan perasaan menghalang rambut tumbuh lebat?

Walaupun secara umum diketahui bahawa tekanan meletakkan orang berisiko untuk pelbagai masalah kesihatan, tidak ramai yang menyedari bahawa tekanan juga menyebabkan keguguran rambut. Tekanan dikaitkan dengan sejenis keguguran rambut yang dipanggil telogen effluvium, yang boleh mengganggu kitaran pertumbuhan semula jadi rambut anda. Ini boleh menjejaskan garis rambut anda, menyebabkan rambut nipis dan tompok rambut gugur.

Pautan berkaitan: Khasiat Bumi Kunyit Rawat Masalah Kulit

2 Herba Ini Petua Rambut Tumbuh Lebat

Rehatkan diri anda ke salun untuk memanjakan diri, dan serahkan kesihatan kulit kepala anda kepada yang mahir! Pakar di TwoHerbs menggunakan campuran khas 100 peratus rawatan rambut gugur dari ramuan herba Cina dan Ayurveda. Gabungan kedua-dua herba ini memberikan kulit kepala anda peluang untuk pulih sekaligus menyelesaikan masalah kulit kepala anda dengan lebih cekap berbanding menggunakan hanya satu jenis herba sahaja.

Selain daripada rawatan rambut gugur, TwoHerbs juga menyediakan rawatan pupur rambut untuk memastikan kesihatan kulit kepala anda kekal optimum. Pilih daripada rangkaian yang menyasarkan keadaan kulit kepala yang berbeza iaitu daripada rawatan anti-kelemumur kepada kulit kepala yang kering dan mengelupas. Apabila pes rawatan sejuk dirawat pada kulit kepala, ia memberi ketenangan dan santai. Tekanan daripada persediaan perayaan akan menjadi perkara terakhir berada di fikiran anda. 

3 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse
Apa yang menjadikan rawatan rambut TwoHerbs unik berbanding dengan rawatan rambut lain?
Formula kami menggunakan herba Cina dan ayurveda yang membantu menggalakkan pertumbuhan rambut dan mengurangkan keguguran rambut. Kebanyakan formula yang anda lihat di pasaran terdiri daripada herba Cina, TwoHerbs telah menambah herba Ayurveda untuk meningkatkan keberkesanan rawatan. Pelanggan memberi maklum balas bahawa mereka telah melihat hasil yang lebih baik berbanding kali terakhir.
Kami juga yang pertama menggunakan cold cap untuk merangsang pertumbuhan rambut dan cold cap digunakan oleh doktor perubatan untuk merawat pesakit yang menjalani kemoterapi. Cold cap sesuai untuk pelanggan yang mempunyai kulit kepala sensitif untuk mendapatkan rawatan herba keguguran rambut
*** TwoHerbs menawarkan rawatan herba iaitu untuk rambut gugur dan rawatan herba yang menutup uban menggantikan pewarna rambut. TwoHerbs juga mempunyai rawatan pupur yang sesuai untuk pelanggan yang tidak menyukai bau rawatan herba dan lebih digemari oleh golongan milineal. Rawatan pupur ini sesuai untuk merawat kelemumur, detoks atau pembersihan, kulit kepala kering dan juga kulit kepala sensitif.