Temui Hidayah, 6 Selebriti Ini Akhirnya Memeluk Agama Islam

Personaliti

Temui Hidayah, 6 Selebriti Ini Akhirnya Memeluk Agama Islam

3879

Selasa lalu, dunia hiburan digemparkan dengan pengakuan daripada penerbit dan pengarah terkenal, Michael Ang yang dikatakan sudah setahun memeluk agama Islam. Pengakuan masuk Islam itu dibuat menerusi akaun sosial media miliknya dan kebanyakan netizen memberikan kata semangat kepada pengarah filem Kimchi Untuk Awak itu. Michael Ang membuat pengakuan tersebut kerana tidak mahu netizen terus bertanyakan mengenai status agamanya. Status agamanya menjadi tanda tanya sejak tahun lalu apabila dia berkongsikan pengalaman berpuasa pada bulan Ramadan.

 

 

Berikutan dengan khabar penghijrahan Michael Ang kepada agama Islam, GLAM senaraikan beberapa selebriti Malaysia wanita yang turut sama berhijrah. Semoga semuanya kekal istiqomah.

 

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. Felixia Yeap

 

Namanya pernah menjadi sebutan masyarakat Malaysia. Bekas model majalah Playboy ini membuat keputusan untuk memeluk Islam pada tahun 2014 namun dia sudah mula bertudung pada Disember 2013. Pada tahun 2015, dia telah mendirikan rumah tangga dan nama islamnya adalah Raisyyah Rania Yeap. Semoga istiqomah.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *